Innholdsmarkedsføring fra CCT

– Daglys og kunstig belysning har stor betydning for psyken vår. Kanskje spesielt for oss som bor her i nord. Det gjennomsnittlige norske loft har ofte små vinduer – men man får mange fordeler om man skifter til større vinduer, sier interiørarkitekt Torun Lie.

Hun er autorisert belysningsplanlegger, og var en av ekspertene som bidro da huset til familien Solensteen Strand i Rogaland skulle pusses opp. Familien vant VELUX' konkurranse «Drømmeloftet».

– Familien ved Hafrsfjord hadde et flott hjem der de allerede hadde pusset opp de lavere etasjene, men på loftet var det både trangt og mørkt. I dag har familien på seks fått et lysere, større og triveligere oppholdsrom i toppetasjen, fastslår Lie.

Få inspirasjon til bruk av vinduer i din bolig.

Når huset til familien Solsteen Strand ble totalrenovert, anbefalte interiørarkitekt Torun Lie å ta i bruk lyse, reflekterende flater.

Når huset til familien Solsteen Strand ble totalrenovert, anbefalte interiørarkitekt Torun Lie å ta i bruk lyse, reflekterende flater.

På soverommet fikk de to nye takvinduer, med utsikt til stjernehimmelen fra sengen.

Ingunn Aarrestad, arkitekt ved Arkitektkontoret IHT 

Fjordutsikt fra loftstuen

Ingunn Aarrestad, arkitekt ved Arkitektkontoret IHT

Ingunn Aarrestad, arkitekt ved Arkitektkontoret IHT

For Ingunn Aarrestad fra Arkitektkontoret IHT er det viktig å utnytte mulighetene som er i en bolig, dens plassering og finne frem til gode løsninger.

– Boligen var i utgangspunktet en praktisk og god bolig fra 80-tallet. Men hovedinngangen var trang og liten for en familie på seks. I tillegg var trappeoppgangen til loftet både smal og mørk. Soverommet hadde også begrenset dagslys og stuen på loftet var mørk og hadde lite utsikt, forteller hun.

Arkitekten så gode muligheter for forbedringer ved bruk av takvinduer, og anbefalte derfor koblede tak- og fasadevinduer som utvidet inngangspartiet og åpnet opp for mer lys. Slik fikk de også mer oppbevaringsplass i gangen.

– Takvinduer ble montert over trappen, og gangsonen føles nå både lysere og romligere. På soverommet fikk de to nye takvinduer, med utsikt til stjernehimmelen fra sengen. Familien har fått et felt med seks takvinduer i stuen, som slipper inn et flott lys og som gir en god og romlig følelse. Nå kan de også nyte utsikten til Hafrsfjord, forteller Aarrestad.

Med VELUX’ egne løsninger fikk familien også fjernkontroll til å styre solskjerming på takvinduene. Se video av husets 9-åring bruke fjernkontrollen på solskjermingen:

Milliongevinst på oppussing

Tor Øyvind Grov, megler ved Eiendomsmegler1 på Madla

Tor Øyvind Grov, megler ved Eiendomsmegler1 på Madla

Megler Tor Øyvind Grov ved Eiendomsmegler1 på Madla fulgte forandringen i huset og fikk i oppgave å gi et anslag på verdien til huset før og etter prosjektet «Drømmeloftet» ble ferdigstilt.

– Her skal det sies at familien har lagt inn mye penger i oppussingen selv: I tillegg til nye vinduer, har boligen økt i verdi på grunn av nybygg av yttergang, ny trappeoppgang, oppusset soverom, nytt tak og noen rom i kjeller, forteller Grov.

Før oppussingen verdsatte han huset til en verdi på rundt 5 millioner kroner. Ett år senere er verdien på rundt 6 millioner kroner. Han understreker at oppussingsarbeidet på loftet var omfattende og innebar mer enn å bare sette inn takvinduer. Boligmarkedet i 2012 hadde også en stigning, uansett om boligen var oppgradert eller ikke.

– Men har man en mørk og umoderne loftsetasje vil takvinduer uten tvil gjøre rommet bedre. Både med tanke på brukervennlighet og mer dagslys. Jeg vil anta at familien nå tar i bruk loftet hver dag.

Les mer om konkurransen «Drømmeloftet».

Slik så trappeoppgangen til familien ut før og etter oppussingen.

Slik så trappeoppgangen til familien ut før og etter oppussingen.