MagAgenda Tag Line

Betonglærling Mohammed Shat i Bjørn Bygg, gikk til finalen og fikk andreplass i Nord-Norsk mesterskap for lærlinger i byggfag.

En av Nord-Norges beste lærlinger

av Bjørnhild Vigerust

Betonglærling Mohammed Shat i Bjørn Bygg ble nummer to i Nord-Norsk mesterskap for lærlinger. Firmaet mener lærlingene er en av de beste måtene å rekruttere på.

 

14. og 15. juni gikk Nord-Norsk mesterskap for lærlinger i byggfag av stabelen i Tromsø, arrangert av Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon (NESO). Fem lærlinger fra hele landsdelen hadde kvalifisert seg til finalen gjennom en spørrekonkurranse. Og en av dem var Mohammed Shat, som jobber som betonglærling i Bjørn Bygg.

Nesten til topps

– Det var en utrolig moro og ikke minst lærerik opplevelse. Samtidig er det hyggelig å møte og bli kjent med nye mennesker i bransjen, forteller Shat.

De fem finalistene skulle konkurrere i både praktiske og teoretiske oppgaver, hvor de to betonglærling-finalistene fikk i oppdrag å bygge en søyleforskaling.

– På teoridelen bommet jeg dessverre litt, og måtte se meg slått av den andre finalisten. Men jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Det føles veldig bra å være en av de beste i Bl_ahvnit.daisdelen, sier en stolt sølvvinner.

Tilbudt fast jobb

Å være lærling i Bjørn Bygg trives Shat godt med. Det var blant annet muligheten til å få arbeide utendørs som lokket ham til studiumet Bygg- og anleggsteknikk ved Kvaløya videregående skole utenfor Tromsø. Da det nærmet seg tiden for å søke lærlingeplass, ble han anbefalt av læreren å søke i Bjørn Bygg.

– Jeg har fått veldig god oppfølging underveis gjennom blant annet en egen fadder, og fått svar på alt jeg har lurt på. I august er jeg ferdig med lærlingetiden og har blitt tilbudt fast jobb i Bjørn Bygg. Jeg vurderer også videre- utdannelse, men trives så godt her, så jeg får se hva det blir til, smiler Shat.

Fra lærling til leder

For Bjørn Bygg er lærlinger en viktig måte å sikre seg god kapasitet og kompetanse, og ikke minst fremtidige ledere. Firmaet har som mål å hele tiden ha minimum ti prosent lærlinger ansatt, og etter endt lærlingtid blir 90 prosent tilbudt fast jobb i Bjørn Bygg.

– En av våre distriktssjefer begynte sågar som lærling her i 1992, så det er mange muligheter. Vi har egne fagarbeidere som tar vare på og følger opp nyutdannede nyansatte, og følger vi lykkes veldig med det. I tillegg er vi veldig opptatte av å være en samfunnsbygger. Vi har stort fokus på de samfunnsnyttige prosjektene, og har bygget mange barnehager, skoler og kulturbygg i hele landsdelen, utdyper Arild Østgård, administrerende direktør i Bjørn Bygg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bjørn Bygg

  • Bjørn Bygg AS ble etablert i 1922, og har siden 2007 vært et heleid datterselskap i entre- prenørselskapet PEAB.
  • Bjørn Bygg er en total leverandør innen bolig, næringsbygg og anlegg, og har 235 ansatte med hovedkontor i Tromsø.
  • Les mer på: www.peab.no/bjornbygg