MagAgenda Tag Line

Kometkommunen som snudde trenden

Da Herøy kommune så at innbyggertallet dalte, tok de grep.
Det resulterte i prisdryss, et blomstrende næringsliv og 150 nye innbyggere på tre år.

Sør-Varanger sprenger grenser

Midnattssol, nærhet til naturen, et rikt kulturliv og et innovativt næringsliv er bare noen av grunnene til at Sør-Varanger er et sted man gjerne blir lenger enn man i utgangspunktet hadde tenkt.

En av Nord-Norges beste lærlinger

Betonglærling Mohammed Shat i Bjørn Bygg ble nummer to i Nord-Norsk mesterskap for lærlinger. Firmaet mener lærlingene er en av de beste måtene å rekruttere på.

Høy Statsbygg-aktivitet i nord

Fra bygging av politihus i Tromsø til forvaltning av fjellstuer på Finnmarksvidda. – Statsbygg jobber i det stille, men gjør mye viktig arbeid i Nord-Norge, sier regiondirektør Ole Solnørdal.

Støvsuger havet for oljesøl

Med en ny og moderne oljetrål har NorLense løst flere utfordringer med å fjerne olje fra havet. Nå er prosessen så enkel at én mann kan operere hele systemet alene.

Samler hav- og kystkunnskap på nett

Planlegges seismikkskyting der du skal fiske? Hvor er det mest sjøtrafikk i landet? Tidligere har kunnskap om norske kyst- og havområder vært vanskelig tilgjengelig.

Forvandler sentrum i Nordkjosbotn

Asplan Viak fikk oppdraget med å utvikle bygda med ett av Nord-Norges viktigste veikryss. Nå skal Nordkjosbotn bli bedre for både næringsdrivende, bilister og gående.

Frykter voksesmerter for næringslivet

– Tyngdepunktet for verdiskaping er i ferd med å flyttes nordover. Men dårlige veier, få mennesker og lav fagkompetanse i distriktene utfordrer vekst i Nord-Norge, mener...