MagAgenda Tag Line

Leder for vanndistribusjon, Sandra McCarley, mener medarbeiderutvikling har vært noe av det mest spennende med jobben i Bergen Vann. Foto: Helge Skodvin

Godt vann krever gode ansatte

av Janne G. Sørgulen

Avanserte anlegg krever spesialisert drift. Derfor satser Bergen Vann på kompetanse hos de ansatte.

 

– Jobben min i Bergen Vann er veldig givende. Her får jeg samarbeide med engasjerte og faglig dyktige mennesker, noe som hever kompetansen på både teoretikerne og praktikerne i foretaket, sier Sandra McCarley, leder for vanndistribusjon.

– Medarbeiderutvikling har vært noe med det mest spennende med hele jobben min.

Slutt på gule lapper

Etter at amerikanske McCarley og mannen i tre år jobbet med vann og avløp på Seychellene, fant hun veien til Norge og Bergen Vann. Hovedoppgaven hennes har vært å utvikle driften. Der har ny teknologi vært et viktig verktøy.

– Mens vi tidligere brukte gule lapper for å notere feil og mangler på kommunens 8 000 brannventiler og hydranter, bruker vi nå et geografisk informasjonssystem, forklarer seksjonslederen.

Støtte fra ledelsen og medarbeiderne er noe hun setter stor pris på i jobben.

– I Bergen Vann kan man virkelig gjøre en forskjell. Har man ideer om forbedringer for driften, blir man lyttet til, sier hun.

Les mer om Bergen Vann på hjemmesidene deres

Kurser medarbeidere

Driftsleder ved Svartediket vannbehandlingsanlegg, Roger Hammersland, sier seg enig med McCarley.

Driftsleder ved Svartediket vannbehandlingsanlegg, Roger Hammersland liker muligheten de ansatte i Bergen Vann har til videreutdanning. Foto: Helge Skodvin.

– Man har veldig gode muligheter til videreutdanning og kursing for å øke egen kompetanse. Man kan for eksempel gå teknisk fagskole eller utdanne seg som ingeniør, sier han. I tillegg til å være driftsleder er Hammersland hjelpelærer for Norsk Vanns kurs med innføring i vann- og avløpbransjen.

– Kurset tilbys de som ikke har VA-bakgrunn fra skole, eller de som kommer fra andre fagfelt. Å undervise liker jeg veldig godt. På kursene jeg har hatt ved Svartediket samles personer med veldig forskjellige bakgrunner, konkluderer han.

Fra Helsinki til Bergen

Finske Paula Pellikainen fullførte tidligere i år masteroppgaven sin, som hun via The Aalto University School of Chemical Technology i Helsinki, gjennomførte hos Bergen Vann KF. Fra september av er hun ansatt på heltid i det bergenske selsskapet.

Finske Paula Pellikainen har skrevet masteroppgaven sin hos Bergen Vann, der hun har fordypet seg i hvordan man bedre kan rense drikkevannsfiltre. Foto: Helge Skodvin.

– Jeg startet som sommervikar ved Bergen Vann i 2010. Etter dette valgte jeg å skrive masteroppgaven min her, som tar for seg hvordan man bedre kan rense drikkevannsfiltre, forklarer 26-åringen.

Hun påpeker at bransjen har mange spennende utfordringer for fremtiden.

– Ennå er det mye vi ikke vet om vann, ledningsnettverk, forurensing og behandling av drikkevann. Vann er en ressurs med økende betydning og etterspørsel, både for industri og for verdens befolkning. Dette medfører mange spennende utfordringer for oss som jobber med vann i fremtiden, sier hun.

Fra Helsinki til Bergen

Finske Paula Pellikainen fullførte tidligere i år masteroppgaven sin, som hun via The Aalto University School of Chemical Technology i Helsinki, gjennomførte hos Bergen Vann KF. Fra september av er hun ansatt på heltid i det bergenske selsskapet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bergen Vann

 • Godt vann i er springen avhengig av anlegg som drives og vedlikeholdes riktig. Bergen Vann er eksperter på dette.
 • Selskapet leverer tjenester til offentlige og private eiere av vann- og avløpsanlegg, og er et av landets største operatørselskap innen bransjen.
 • Største oppdragsgiver er VA-etaten i Bergen.
 • Selskapets styrke er kompetansen hos deres 145 medarbeidere. Spesialistene deres dekker hele fagområdet fra vannbehandling og analyser via ledningsnett for vann og avløp, til anlegg for avløpsrensing og styring og automasjon av anleggene.
 • Adresse: Spelhaugen 22,
  5147 Fyllingsdalen
  Tlf: 55 56 75 00
  Send Epost