MagAgenda Tag Line
Magnews Image 1

En god pensjonsordning betyr like mye om du er ung og skal etablere deg, eller om du er på vei til å bli senior (Foto: iStockphoto)

Velg din arbeidsgiver
med omhu

av Janne G. Sørgulen

Forskjellen på en god og dårlig pensjonsordning kan fort bety 40 000 kroner i året. Lønn handler altså om langt mer enn beløpet du får inn på kontoen hver måned.

 

- Alle har krav på tjenestepensjon og yrkesskadeforsikring, men der stopper likheten. Har du en minimumsordning og tjener 450 000 kroner i året, setter arbeidsgiveren din av rundt 7 500 kroner i året til pensjon, sier seksjonssjef for Bedrift og marked i Statens pensjonskasse, Hilde Wærness Jensen.

Har du en av de beste pensjonsordningene, betaler arbeidsgiveren din inn fem-seks ganger så mye. Det får betydning for hvor mye du får utbetalt i pensjon

- Derfor bør du velge din arbeidsgiver med omhu, utdyper hun.

Sjekk din egen pensjon.

Hilde Wærness Jensen

Hilde Wærness Jensen i Statens Pensjonskasse råder deg til å snakke med arbeidsgiveren din om pensjon

Tenk pensjon ved jobbytte

Når du skifter jobb, må du sette deg godt inn i hvilken pensjonsordning du har og hvilken du blir tilbudt.

- Hvis du får en ordning som er mindre verdt enn den du hadde, bør du kanskje be om et lønnshopp som kompenserer for de godene du mister, påpeker pensjonseksperten.

For å vurdere den reelle lønnen din må du se lønn, pensjon og andre goder i sammenheng.

- De beste ordningene inkluderer uførepensjon, ektefellepensjon, barnepensjon og ulike forsikringer, i tillegg til alderspensjon. Dette er goder som betyr like mye om du er ung eller om du er på vei til å bli senior. Du kan godt kalle det en livslønn, påpeker Wærness Jensen.

Studer pensjonsordningen din

Begynn med å sette deg inn i hvilke rettigheter du har gjennom arbeidsgiver. Her kan du for eksempel se hvilke rettigheter du har hvis du er medlem i Statens pensjonskasse.

Hvis du har en annen pensjonsordning, må du sjekke dette:

  • Har du etterlattedekning? Denne gjelder for ektefelle og barn – hvis du skulle falle fra.
  • Har du en uføredekning? Blir du helt eller delvis ufør, blir økonomien brått en annen. Hvis du ikke har en uføredekning som en del av lønnsbetingelsene dine, kan du vurdere å tegne en egen forsikring. 
  • Mister du rettigheter? Når du bytter pensjonsordning, kan det betyr at du må jobbe lenger for å få full opptjening og dermed full pensjon. Det kan også bety at du mister retten til å ta ut avtalefestet Pensjon (AFP).
  • Hvor lenge får du pensjon? Noen pensjonsordninger betaler pensjon livet ut, mens andre ordninger kun utbetaler pensjon i for eksempel ti år.
  • Muligheter til boliglån? Nedbetaling av lån er også en form for pensjonssparing. Noen arbeidsgivere tilbyr gunstige boliglån, hvor det kan være mye penger å spare. Dette vises ikke på lønnsslippen, men merkes i det daglige.
  • Ikke godt nok dekket? Du kan tegne egne forsikringer eller starte egen pensjonssparing. Snakk likevel med arbeidsgiveren din eller pensjonsleverandøren først, sånn at du vet hva du trenger.