MagAgenda Tag Line

Parkportalen vil ligge i et aktivt område, og ha gode transportmuligheter.
Mange bedrifter vil finne et godt hjem på de 25 000 kvadratmeterne næringsareal i Hinna Park. (Illustrasjon: Mir)

Utviklingsprosjekter søker leietakere

av Tore Friestad

Smedvig Eiendom skal frem til 2020 investere fire milliarder kroner i byggeprosjekter, spesielt i Stavanger-regionen. Den fremste satsingen er Parkportalen i Jåttåvågen.

 

- Parkportalen-tomten er utvilsomt en av de mest attraktive i regionen. Her har man god eksponering i et område i utvikling, kort vei til det meste og ekstremt lett tilgjengelig kollektivtransport, forklarer Jarl Birkeland, prosjektleder for utbyggingsprosjektet.

Les mer om Parkportalen

- Fleksibelt og tilpasset

Nybygget vil inneholde 25 000 kvadratmeter næringsareal og er lokalisert i Hinna Park, like ved Viking Stadion og Aker Solutions nye kontorlokaler.

- Vi planlegger et svært fleksibelt kontorbygg med rom for bedrifter av alle størrelser. Alt kan tilpasses leietakers ønsker, sier Birkeland.

Klart i 2016

- Bygget kan være klart for innflytting i løpet av 2016, nå spørs det bare hvem som vil være med på turen. Vi er ikke i tvil om at svært mange bedrifter vil finne dette meget interessant, mener Sjur Christian Monsen, markedssjef i Smedvig Eiendom.

Han fastslår at Parkportalen passer for de aller fleste typer bedrifter, nevner at det bygges etter miljø- og energieffektive BREEAM Excellent-krav, og inviterer interesserte bedrifter til å ta kontakt for mer informasjon.

Les mer om Smedvig Eiendom

- Parkportalen-tomten er utvilsomt en av de mest attraktive i regionen, mener prosjektleder Jarl Birkeland. På bildet kan man se hvordan Parkportalen vil ligge i omgivelsene. (Illustrasjon: Mir)

Utvider Ipark

Parkportalen er absolutt ikke det eneste prosjektet under utvikling i Rogaland. Ipark Eiendom, som eies 54,5 prosent av Smedvig Eiendom, planlegger nå en utvidelse på 55 000 kvadratmeter.

- Vi har et stort område tilrettelagt for bedrifter som ønsker nye lokaler i attraktive omgivelser, inviterer Cecilie Melbye, administrerende direktør i Ipark Eiendom.

Hun påpeker at området på Ullandhaug er regulert for universitetsformål, som vil si at bedriftene som etableres her skal være kunnskapsintensive og ha relevans opp mot universitetet.

- Vi er opptatt av klynger, og har allerede store miljøer innen IKT, næringsmiddel – Måltidets Hus, energi og helse i Ipark, sier Melbye, og påpeker at Ullandhaug er nevnt som alternativ for fremtidig plassering av Stavanger Universitetssjukehus, noe som kan skape grunnlag for en større helseklynge.

Les mer om Ipark Eiendom

Ipark har allerede store klyngemiljøer på plass, og mer vil det bli når 55 000 kvadratmeter ekstra nå skal etableres.

Ni av ti anbefaler

Leietakerundersøkelsen Ipark gjennomførte i 2012 viste at ni av ti nåværende leietakere vil anbefale andre bedrifter å etablere seg i Ipark.

- Grunnene til det er mange, blant annet en sentral beliggenhet mellom Sandes og Stavanger og like ved Sola flyplass, et stort utvalg servicetjenester som gjør at bedriftene kan holde fokus på sin egen kjernevirksomhet, og ikke minst et levende, dynamisk kunnskapsmiljø.

- Spennende fremtid

Parkportalen og Ipark er to av mange prosjekter som Smedvig Eiendom er med på å utvikle i Stavanger-regionen. Både i Dusavika, i Lagårdsveien og på Forus vil nye bygg reise seg i tiden fremover.

- Vi har også en sterk tilstedeværelse på Hamar og i Lillehammer. Vi går en veldig spennende tid i møte, og Smedvig Eiendom ønsker å være den aktøren man kontakter for å finne sitt nye kontorbygg, sier Monsen.

Les mer om utviklingsprosjekter i Smedvig Eiendom her

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smedvig Eiendom AS

  • Smedvig Eiendom er blant de fremste aktører innen utvikling og utleie av eiendom i Stavangerregionen, Hamar og Lillehammer.
  • Nå utvikler de Parkportalen i Hinna Park.
  • Smedvig er også medeier i Ipark Eiendom, som planlegger en stor utvidelse av næringsparken på Ullandhaug.