MagAgenda Tag Line

Det å bo i Sjøparken skal være som «en feriefølelse i hverdagen», og alt ligger til rette for at beboerne skal ha et godt sted å leve.

En ny måte å leve på i Stavern

av Tore Friestad

Øyer og kanaler, småbåthavn, molo, stemning og vann på alle kanter skal gi boligområdet Sjøparken et snev av feriefølelsen i hverdagen. - Dette blir et nytt konsept rundt det å bo, sier markedsansvarlig.

 

Målet med Sjøparken i Stavern ved Larvik er å utvikle et område der boliger, næring og utdanning sammen skal skape et levende miljø.

- Vi skal hente tilbake bukta som lå her fra gammelt av. Du bor i Stavern, men omgivelsene minner om Venezia.  Samtidig skal livskvaliteten være bygd inn i veggene, forklarer markedsansvarlig i Sjøparken, Cecilie Sanden.

Les mer på nettsiden.

Øyboliger og sjøhus

De første øyboligene og sjøhusene har byggestart oktober 2013, og vil være innflyttingsklare høsten 2015.

I første byggetrinn er det planlagt 53 leiligheter på 50 til 200 kvadratmeter på den ytterste av fire øyer, samt åtte sjøhus og fem atriumhus. De ytterste leilighetene vil stå på søyler i vannet. Totalt skal det bygges rundt 600 boliger i Sjøparken.  Med et sjøhus får du hus og hytte i ett, du kan kjøre bilen inn og båt ut - hver bolig får nemlig egen brygge med to båtplasser i front av boligen.

- Med andre ord noe for enhver smak, sier Sanden, og påpeker at Sjøparken ferdig utbygget vil være en egen bydel i størrelse, med sine 130 000 kvadratmeter.

Følg prosjektet på Facebook

På ferie hver dag

Hun omtaler det å bo i Sjøparken som «en feriefølelse i hverdagen», og forklarer at alt ligger til rette for at beboerne skal ha et godt sted å leve, enten det er barnefamilier, kjærestepar, enslige eller eldre. 

- En betjent resepsjon kan ta hånd om nøkkelen din, ta inn post og aviser og bestille renhold. Gjestene dine inviteres til å overnatte i stedets gjesteleiligheter. Egen festsal tilbys til anledninger som skal feires. Her kan du både være privat og en del av et felleskap, lover Sanden.

Sjøparken jobber nå med å få på plass bistro, treningssenter med helse- og velværedel, samt et servicesenter. Et buldresenter på 220 kvadratmeter er nylig ferdigstilt.

- Det er stor variasjon i boform – alt fra leiligheter til eneboliger blir etablert. Vi ønsker også å få inn næringsaktører som støtter opp under det å skape et levende lokalmiljø.  

Les mer om konseptet

- Stavern er en geografisk gavepakke, der man er nær det meste, samtidig som man ligger idyllisk til med havet som nærmeste nabo, mener Cecilie Sanden. Sjøparken skal bli perlen i østersen.

- En geografisk gavepakke

Med 2,2 kilometer strandlinje, tennis- og golfanlegg i nærheten, det maritime og båtliv rett utenfor døren, kommer Sjøparken til å bli et eldorado for aktive mennesker.

- Stavern er en geografisk gavepakke, der man er nær det meste, samtidig som man ligger idyllisk til med havet som nærmeste nabo. Infrastrukturen er på plass, med kort avstand til Torp lufthavn, motorvei til Oslo og Grenland, så er det også gode muligheter for å jobbe regionalt. Man kan uansett glede seg til å komme hjem, sier Sanden.

Meld din interesse i dag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjøparken

  • Et prosjekt som skal realisere 130 000 kvadratmeter eiendom på Agnes.
  • Allerede er Sjøparken Kanvas barnehage, undervisningslokaler, Agnes Torg og næringsbygget Sjøparken Vekst på plass, og planen er at 2000 mennesker kan sin arbeidsplass i Sjøparken.
  • Det er planlagt omtrent 600 boliger, som vil ta opp 50 000 kvadratmeter.