MagAgenda Tag Line

Boon Edams karuselldører gjør mer enn å få køen unna, de er også betydelig mer miljøvennlige enn tradisjonelle skyvedører.
Her på hotellet The Thief i Oslo.

Svinger seg i klimadansen

av Bjørnhild Vigerust

Boon Edams karuselldører gjør mer enn å få køen unna, de er også betydelig mer miljøvennlige enn tradisjonelle skyvedører. – Slik gjør karuselldørene våre klimaet bedre – både ute og inne, sier administrerende direktør.

 

Du går stadig gjennom dem, på hotellet, kontorbygget, flyplassen eller kjøpesenteret. Kanskje uten å tenke videre over det.

Karuselldører for næringsbygg har vært Boon Edams spesialfelt siden de leverte sin første for over hundre år siden.

- Opptil 50 prosent av totalt energitap skjer gjennom og rundt vinduer og dører, selv i et velisolert næringsbygg. Våre karuselldører slipper gjennom åtte ganger mindre luft enn vanlige skyvedører, noe som gir betydelig redusert behov for oppvarming i entreen. Slik sparer du både energi og penger, forklarer Ulf Stenborg, administrerende direktør i Boon Edam.

Se video av hvorfor karuselldører er mye mer energieffektive enn skyvedører.

Tester for bedre miljø

Karenslyst Allé

For å ytterligere forbedre energieffektiviteten tilbyr, den verdensledende produsenten en oppgraderingspakke med blant annet nye tetningslister og tekniske forbedringer.

- Ved hjelp av varmekamera, røyktester og tester rundt gjennomslipp av luft i karuselldørene, har vi identifisert de svake punktene. Slik har vi utviklet ulike løsninger, blant annet tetningslister som gir 30 prosent bedre lufttetthet enn de originale.

- I tillegg har vi forbedret sensoren på automatiske dører, som starter døren kun når folk går mot døren for å gå inn eller ut, og ikke bare passerer den. Spesiell LED-belysning i tak som slår seg på kun når døren er i bruk gjør mye både for energibesparelse, estetikk og lufttetthet, legger Stenborg til.

Les mer om Boon Edams ulike karuselldør-produkter her.

Samfunnsentusiasten

Aker Brygge

Det er liten tvil om at det å ta vare på miljøet er viktig for Boon Edam. Det gjenspeiles sågar i alle ledd i selskapet. Selskapet sørger for alt fra energieffektiv produksjon og bruk av elektronisk markedsføring, til flere klimavennlige alternativer innen logistikk og egne ansatte miljøkoordinatorer i alle datterselskapene.

Nylig introduserte Boon Edam en programvare for beregning av energibesparelser.

- Energitapet som skjer i og rundt dører og vinduer i et bygg må kompenseres for av enten et kjøle- eller oppvarmingssystem som resulterer i en betydelig energiregning. Boon Edams programvare for energibesparelser tilbyr nøyaktig informasjon, om energieffektivitet og komfort relatert til inngangspartier i tillegg til produktspesifikke råd, forklarer Stenborg.

- En av de største forurensningene av vårt miljø er bygningene vi bor og arbeider i. I over hundre år har vi levert produkter som kan bidra til å redusere dette, og i over hundre år har også miljøaspektet vært en av nøkkelkomponentene i hele vårt selskaps strategi.

- Vi skal fortsette å ha en ledende rolle i kampen for et bedre miljø, konstaterer Stenborg.

Les mer om selskapets miljøpolicy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boon Edam

  • Boon Edam så dagens lys i Amsterdam i 1873, og var da en snekkerbutikk med navnet G. Boon.
  • Siden den gang har selskapet vokst til å bli en av verdens største i sitt segment, med datterselskaper i 17 land, fabrikker i Kina, Nederland og USA og autoriserte distributører i over 60 andre land.
  • Selskapets kjerneforretninger i dag er dørsystemer, systemer for adgangssikkerhet samt service og vedlikehold.
  • Les mer på Boon Edams nettsider.
  • Kontakt Boon Edam i Norge.